Vaniljpannacotta. ♥
Här kommer ett superenkelt recept på en superenkel efterrätt, som känns väldigt lyxig!!
(4 mindre portioner)
3 gelatinblad
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl mjölk
1 vaniljstång
½ dl socker
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten, låt stå i ca 5 min.
Häll grädde, mjölk & socker i en kastrull. Snitta och skrapa vaniljstången, lägg fröna (kladdet i stången) och skalet i kastrullen. Koka upp under omrörning. Låt sjuda någon minut. Ta bort skalet när du tar kastrullen ifrån plattan.
Lägg gelatinbladen i den varma grädden och rör om tills dom lösts upp.
Häll upp i mindre portionskålar, eller om ni gör som oss, och häller upp pannacottan i 2 stora vinglas :)
Låt stå i kylen minst 3 timmar. Går jättebra att göra dagen innan man ska servera pannacottan.
Vi kommer toppa med jordgubbar innan vi äter den. ♥
Lägg gelatinbladen i den varma grädden och rör om tills dom lösts upp.
Häll upp i mindre portionskålar, eller om ni gör som oss, och häller upp pannacottan i 2 stora vinglas :)
Låt stå i kylen minst 3 timmar. Går jättebra att göra dagen innan man ska servera pannacottan.
Vi kommer toppa med jordgubbar innan vi äter den. ♥
Kommentarer
Trackback