Ljushuve till sommarn?

Funderar på att ljusa upp mitt hår, men jag har inte en aning om hur jag ska lyckas med det.. mitt hår tål inte blekning eller avfärgning. Det går av och känns som tuggummi. Not nice.
Ska jag göra det hos frissan så kommer det kosta -mängder- med hundralappar, typ 20 st.

  

Man kanske ska skriva sitt kontonummer här, kolla om nån vill donera pengar till min hårförvandling. Vem skulle inte vilja det liksom.

Möte, mamma och massa tårta.

Mötet idag gick bra, är sjukskriven i 2 veckor och satt på väntelista för utredning. Hade jag varit en ko så hade dom avlivat mig med en gång. Jag måste sova säger tanterna, och äta. Och börja lita på mina närmaste, så jag kan lämna Dante någon timma eller två.

men jag vill ju inte det. Jag skaffade inte barn för att någon annan ska ta hand om honom. T körde runt honom i bilen medans jag var på mötet, bara det var jobbigt. Han var de enda jag tänkte på, "tänk om han är ledsen, har bajsat, är varm"  Sen övergår det till helt andra tankar.. som inte alls är relevanta.

"tänk om han blir full på sin student och drar hem nån liten slampa som ger honom aids eller gonorré!"'

Nåja..

Efter mötet var jag helt slut, så vi tog chokladtårtan jag bakade igårkväll och åkte hem till min mamma. Den blev uppäten så jag antar att den var god.

Nu ska jag krypa mig mot sängen, hoppas på en mindre sovmorgon och en lugn natt utan kiss i sängen och utbrott på taklampan. (Och att T inte snarkar)

Tjipp Tjipp

Jag känner mig lite schizofren idag..











Jag har världens roligaste dator!

Nu ska jag iväg på ett möte och reda upp mitt liv.
Tjarå


Å här sitter han

Dante är på jättebra humör - verkligen.
Jag får inte röra mig ur fläcken, inte kissa, inte äta, inte titta åt nått annat håll, inte byta arm, nothing! Då går världen under och han klämmer fram stora stora krokodiltårar. Jag tror att han jäklas med sin mamma, för att visa vem som bestämmer. Han ska inte ha nappen eller snuttefilten, han ska tugga på handen.

                

Min lilla pussgurka

trött son, hoppfull mamma, kiss i sängen

inte så att jag skuttar, jag mer sitter och hoppas på saker å ting.
Väntade samtal idag, men det ringde aldrig så jag tog saken i egna händer och ringde tillbaka. Fick hjälp med en gång och får papper hemskickat idag.

Jag har snöat in mig på att baka, jag vill göra det hela tiden, sen byter jag om en vecka ungefär och börjar göra nått annat. Ett tag försökte jag skriva en bok, man kan säga att det inte blev en storsäljare, jag skrev inte ens ett A4..  För ett par år sen snöade jag in mig på papegojor, det har fortfarande inte släppt. Detta har resulterat i mängder av onödig fakta, jag kan det latinska namnet på ett flertal gojjor.

Dante sitter och skäller på mig nu, jag bytte precis på honom men han gillar å bajsa så de e dax igen.
Måste berätta om natten lite snabbt. Han var vaken mellan 12-01 inatt, jag skulle byta på honom å då kissade han ner hela våran säng. Bara att byta sängkläder och försöka få honom att sova. Han åt vid 4, och vid halv 8 var det dax igen. Hade NÄSTAN fått på honom den nya blöjan då han kissar ner sängen ännu en gång. Jag måste tvätta idag.

Känner hur spännande mina inlägg är. Bajs, kiss och papegojor.

God kväll fattiglappar!

Den här dagen rann iväg som alla andra när man har små underbara, sjukt älskade barn. Jag har tvättat och diskat. Wöööw.

Nu sitter jag och tittar på tjocka 15-åriingar på tv:n.

Idag har jag kännt mig nere, lite trött och seg. Ville egentligen gå ut i det skitfina vädret, men T fick med sig vagnen i bilen. Nu känner jag att jag skyller på honom men det vill jag inte. Jag glömde påminna honom att ställa ur den innan han åkte. Jag kunde också tagit Dante i bärselen och gått ner på gräsmattan, men jag tror att grannarna kommer sitta och glo på mig.. paranoid? japp.

Hursomhellst.
Jag tröstäter, och jag hatar det.

Passionspaj.

"å nej, en bakblogg" tänker du?
- Fuck no.. jag äter bara sjukt mycket onyttiga saker. ;)

                        

Pajdeg:

175g smält smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
½ tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver

Blanda allt i en bunke.

Fyllning:

8-10 passionsfrukter
3 dl creme fraiche/kvarg/creme cheese (ta det du gillar bäst)
½ dl vispgrädde/matlagningsgrädde
½ dl socker
1 ägg

Blanda allt väl i en bunke och häll i pajformen.  In i ugnen på 200°c i 25 min. Klart! OCH GOTT!
Servera gärna kyld med vaniljsås, vispad grädde eller glass.

                           

Ett telefonsamtal bort..

Jag är nervös, för ett telefonsamtal. Det kanske blir till det bättre, men jag är fortfarande nervös.

Idag är det jättefint väder! Jag vill baka paj. Sitter och funderar på om vi ska åka någon stans idag. Jag vill kunna sitta i solen och få lite färg. En picknick kanske.

Dante ligger här brevid och knölar i soffan, han är helt slut men vill inte sova.
Nu har han skrattat "på riktigt" i 3 dagar, men det kommer bara ibland.


Måste baka.

Slapp solig söndag.

Idag har vi faktiskt knappt varit ute. Jag har tvättat massor, vi har varit och handlat. Varmaste dagen hittills i år och vi - har slappat.

Dante vaknade vid 2 och 5 inatt för att äta, så jag är lite lätt och lagom hjärndöd idag. Att byta rutiner 2 ggr/vecka är inte riktigt min grej. Inte alls om jag ska vara ärlig. Men det bestämmer inte jag, inte alls. Dante är president i min värld. Han styr och ställer bäst han vill. Jag flinar och smälter när han ler lite, och tänker "näe, han får nog testa att sova i sin egen säng imorgon istället". Trots att vi vaknar med små små tår i naveln, och en liten liten knytnäve i näsan.

Imorgon ska jag skicka iväg dom sista inbjudningarna, måste måste köpa frimärken. Sen skriva handlingslista. Det blir inga matmuffins, det blir grillplanka, kan man säga.

Nu, kära du, ska jag ta min son i famnen och lägga mig i min säng. Min dumma jävla säng som jag ska slänga ut genom balkongen när vi flyttar. Bäddmadrassen ska jag köra upp i röven på stackarn som får sängen i huvet.

Lägger in en gammal bild från Patong.

                    

Good Night.

Ett syskon..

När vill du skaffa ett syskon till ditt barn? Jag själv har alltid sagt att jag vill ha tätt, jag vet själv att jag hade SÅ roligt med min storebror när vi var små. Det är 20 mån mellan oss. Jag skulle kunna skaffa en till redan nu, det sa jag redan på bb, men jag är jävligt rädd för förlossningen nu. Jag vet inte om jag vågar igen. Hur som hellst så ska jag lätt ha en till snart, kanske nästa år, eller året efter. Jag har funderat på snitt, men jag tror att jag kommer undvika att tänka på förlossningen tills det är oundvikligt. Lustgas är ju nått som jag avgudade, och förmodligen kommer göra nästa gång med. 

Och här kommer lite info.

Oddsen för graviditet

Hur lång tid tar det att bli gravid?
Hur lång tid det kommer att ta kan man inte veta på förhand.
Få inte panik om ni inte blir gravida med en gång. Det är helt normalt. Det tar i snitt 7 månader för en kvinna att bli gravid. Och eftersom 7 månader är ett snittvärde så är det lika normalt att det tar 1 månad som 14 månader innan man får det där plusset.
80% av alla par lyckas bli gravida inom ett år.

(www.niomanader.se)


Nu behöver vi inte spekulera, jag har satt in en p-stav.


påskmat, shopping och lite blod.

igår var vi som sagt på påskmiddag med mamma + familj vid sommarstugan. Asnajs och jag dog nästan så mätt blev jag. På kvällen skulle T spela boll med sina pojkar, så jag åkte hem till svärisarna och våldgästade deras grillparty.

Igårkväll sa vi att "imorgon myser vi i soffan hela dagen, inget farande"

IDAG så var vi på stan en sväng, skulle hitta skor till mig men det är omöjligt. Jag är för lång för att ha klack, och har jag inte det så ser mina fötter löjligt roliga ut. Sket i skorna och köpte en solhatt till mitt lilla gull istället. Han fick ett påskägg med en peng i av sin mormor igår, så det passade utmärkt.
Efter stan tog vi med oss en sallad hem till pappa och käkade. Härjade lite med mina småsyskon och mös i soffan en stund.
Sen åkte vi till Jimpan som skulle ha grillfest, träffade min fina vän en sväng, även hennes mamma som halvdog när hon fick hålla Dante. Helt förståeligt. Sen började det komma folk och jag kände att det var dax att åka hem. (känner hur huggtänderna växer ut när folk ska fram å pilla) Jimpan har en hund btw, som dreglade lite blod på min sprajjlans nya VITA tunika. Kul.

efter det åkte vi till T's morbror + familj där vi åt lax å grejjer. Spenderade hela kvällen där vilket var mysigt! Kom fram till att vi måste köpa en videokamera.

Nu sitter jag i soffan och ögonlocken känns som ett par hängpattar i ansiktet. Fan så trött. Ska ta min son och gå å lägga mej.

Hej.




Glad jävla skitpåsk! =)

Äh, påsken, vilket påhitt. God mat dock, och tillåtet att äta godis!

Annars har jag faktiskt plockat lite här hemma, nu ser det mer ut som ett tillfälligt flyktingläger istället för ett permanent. Bra joppat.

Vi ska snart ner till hamnen där det är tivoli, om 7 minuter så är det godisregn, stackars T står i duschen så han får vara utan. Jag ska köpa lite godis sen och kasta på honom, det har jag gjort innan.

Efter äventyret i hamnen ska vi iväg till sommarstugan. Lite mat och annat gott skall intas med min mami + familj.






- Den sitter redan på plats. :) Spara eran.

Oh yes.

Dagen har varit skitmysig. Punkt.
Vi har gått runt på stan, shoppat lite, åt en korv, shoppade lite till..
Grodan låg i vagnen och sov för det mesta. Vi träffade på T's mamma på stan, följde efter henne och visade vad Dante ville ha i "påsk-present" Han vaknade på Lindex och berättade att han var hungrig, så vi fick glatt traska tillbaka till bilen och ge han en slurk.

Nånting jag aldrig kommer kunna göra är att amma offentligt. Jag har definitivt inget emot det, men att sitta själv helt öppet å slänga fram bröna' är inget alternativ känner jag. Självklart skulle jag göra det om de inte fanns någon annan lösning, han måste ju ha käk!

I alla fall, anyways..

Imorgon är det en ny dag, T jobbar å tjänar miljoner på förmiddagen. Min bästa sambo. Jag MÅSTE försöka röja här imorgon, det ser ut som ett flyktingläger.

Nu ska jag försöka söva den lilla ligisten, han ligger här brevid och knölar.

Hej påre.

Dagens "att göra"

Handla:

Till grodan:
Nappar - vart tar dom vägen!?
Spegel till baksätetsåw aj kän si him wen ajm sittin in de frontsiit.  CHECK!
Snuttefilt - nån gång måste jag ju tvätta den han har..
Leksak - med fejna färger som låter lite fint. CHECK!
+ 3 bodys

Till mamman:
Mjölk - i need it more than superman needs his cape.
Avocado - Gott.
Frimärken - till min samling. (nåja)
Strumpor -samma fenomen som napparna, where does it go?! CHECK!
+ Solbrillor

+ 2 par byxor till pappan

Att göra:
Hämta ut paket
Hänga upp tvättlinan - och tvätten  CHECK
Äta frukost, lunch eller middag.  CHECK
Skicka ut inbjudningskorten
+Hälsade på Linus & Emil..

Uppdaterar senare om hur mycket som blev gjort!

See you later
                      


Update... 21.14

Bajs, massage och fötter.

Ja, inte riktigt på samma gång.

Dante satt i mitt knä nyss.. "pffrrtt" lät det om hans blöja. "jaha" tänkte jag, innan jag kände att han faktiskt lyckades bajsa snett, genom sidan på blöjan, på mitt ben. "fan" var nästa tanke. Snabbt förflyttade jag honom till filten på golvet så jag kunde fixa biffen.

Klockan 14 ska vi på babymassage idag, ska bli riktigt skoj eftersom det är första gången för oss! Det är bara vi i lillgruppen som ska ha en kurs lite för att de e kul å mysigt. Typ.

Klockan 17 ska jag befinna mig på fotvården. Kan va skönt å fixa fotarna innan sommarn och sandalerna. Har haft ont i ena hälen i snart 4 år. Kan vara dax att få iordning på den.

har HON skaffat barn?!

förtjänar jag att vara tjejen med stort H? Många av mina tjejkompisar fick i höstas höra "va! ska hon ha barn?" Jag fyller snart 24, har pojkvän som jag bor med. Har haft jobb under hela graviditeten. Inte varit ute en enda gång sen jag blev gravid, inte smakat alkohol what so ever, inte en ciggjävel har kommit i närheten av mig. Jag är skuldfri och betalar skatt som vilken svennebanan som hellst. Men jag är fortfarande hon med stort H.

Jag är hon, som har haft småbarn i närheten sen hon föddes, hon som har 8 syskon som är yngre än sig själv. Hon som har bott i Thailand och jobbat, bott själv, med pojkvän, med kompisar. Hon som faktiskt har levt ett jävligt roligt liv hittills, som har gjort jävligt mycket dumheter och lärt sig av dom. Hon som tänker göra sitt yttersta för att hennes barn ska få en trygg uppväxt, ett roligt liv.

Har hon skaffat barn?!

Äh..

                          
                          

Vem behöver frossa när man kan gosa istället.

Vet inte vad som hände på den understa bilden. Plötsligt fick grodan världens huggtand. Haha!

Shhhh!

Han sover.. inte på mamma idag, brevid mig i soffan ligger han och småsnarkar. Jag fnissar tyst och smyger mig mot frysen. Ska hämta ett cylinderformat paket med något kallt och sommrigt i. Nått som inte räknas för det smälter i solen. Innan tänkte jag att "å va skönt, då kan jag hänga upp tvättlinan och fixa tvätten för en gångs skull. Men tvättfan e ju inte klar! Centrifug i 3 timmar känns det som. Och snart kommer han vakna. Han kommer vara hungrig och nyvaken. Klängig och mammig.

Nu rör han på sig..

Jag måste frossa innan det är för sent..

Tävling på TLC

Just nu har dom en tävling på TLC där man kan vinna ett presentkort värt 20.000 hos Lilly. Fest och bröllopsbutik.

Jag är med och tävlar! Inte för att vi ska gifta oss, inte vad jag vet. Men man är väl tjej, jag vet redan vilken klänning jag skulle välja, och den är definitivt inte billig ;)!

http://www.tlcsverige.se/tavling


                                          

Ledsen morgon, glad förmiddag.

Vet inte vad som hände inatt. Han åt flera gånger i alla fall. Försökte få honom att sova imorse och till slut slog han igen sina små ögon. Vid 10 var han hungrig igen så då gick vi upp. Sen blev han ledsen, och var ledsen tills han somnade på mig när klockan var 12. Jag la ner honom försiktigt - han vaknade inte - smög ut i köket och tänkte tyst för mig själv "frukost till mamman". Men icke, så fort jag brett mina mackor och hällt upp mitt glas med Oboý så börjar det knölas i soffan. Som tur är e han en gladskit nu, sitter och sparkar på sitt babygym och skäller på den där Puh björnen.

Om 1,5 timma kommer T hem ifrån jobbet! Funderar på om vi ska köra förbi vårat hemliga lilla hus igen. Jag har drömt om det inatt. Om öppen planlösning, kakelugnar och stora fönster. En stor trädgård som Dante kan ha kul i.
Men men, just nu nöjer jag mig med att han e glad och nöjd, det är de som är huvudsaken!






vill du veta en hemlis?

Jag har ätit 1 liter av Ben & Jerry´s "Cookie Dough" på 2 dagar..

                       

en till?

Idag kom jag nästan i mina skinny jeans! =)

Amma is the shiet.


En helg i friheten..

Den här helgen har vi spenderat ute i solen, både igår och idag har vi varit hos T's föräldrar. HÄRLIGT!

Ikväll när vi åkte där ifrån så köpte vi glass och körde runt lite i stadens vrår. DÅ hittade vi värsta mysiga tomma gamla huset, gömt bakom en igenväxt trädgård. Det syns att mycket måste göras. Nytt tak, färg på huset osv, kan bara tänka mig hur mycket det måste göras innuti. Men det känns som en oslipad diamant. Vi har kollat upp adressen och vem som äger huset. Tror fasen jag ska ringa gubben imorgon.  Återkommer om det..

tillbaka till min underbara helg, idag har jag fått FÄRG i ansiktet. Jag är rosig om kinderna! Jag har också grillat kött idag. JAG grillade köttet, och det blev helt perfekt! Jag är förvånad själv lixom.
Jag har knappt haft mobilen igång. Bara slappat och stängt av allt.

Min son, min lilla solstråle, han skrattar hela tiden. Och nu när han blir jätteglad så gurglar han fram ett "ehehee" Han har också börjat luta sig frammåt när han sitter. Han ska typ sitta själv! Inte för att han är särskillt stabil än, lite som en nicke-docka. Min fina pojk!

                        

Kolla fina mössan han fick av Tove igår!

                         

Nu ska vi sova!

God natt


En fredag hos mamma.

Idag har vi varit ute i solen nästan hela dagen, när molnen dök upp och solen sa "adjö" så gick vi in. Fick på dom nya fälgarna på bilen i förmiddags, blev himla bra och T är nöjd för att han fick 18" :) efter det var vi förbi hos hans föräldrar för lite middag innan han skulle börja jobba.

Blir en kort uppdatering idag. Nu ska jag  fixa lite dipp till chipsen, och sen ge Dante lite mat. Han är helt slut efter idag!

                        



Cha cha..

Min kväll..

Jag har spenderat eftermiddagen hos min mamma. Vi har snackat skit och fikat lite, lekt med Dante. Min lillasyster kom förbi för att hålla och gosa för första gången.

Nu är jag precis hemkommen. Sitter och kollar på nya avsnitt av 2½ men. Dante har sovit i bilstolen sen vi kom in och nu vaknade han precis. Antar att det är dax för sista måltiden innan han sover för natten. Måste leta fram hans pyjamas också.

godnatt!


Stackars lilla blom-pojken..

Hade precis klivit ur duschen när det ringde på dörren.. "jävlar" tänkte jag snabbt. Smög som en superninja på crack fram till nyckelhålet, försökte vara tyst..men pojken rörde sig inte ur fläcken. Öppnade dörren och stack ut huvet (måste ha sett ut som ett sjömonster)

blompojken - h h hej.. vill du köpa jultidningar?
sjömonster - *ler korkat*
blompojken - Näe, nej, majblommor menar jag
sjömonster - Jag har inga lösa pengar på mig.. tyvärr.
blompojken - *kollar bort*
sjömonster - jag kom precis ur duschen (!?)
blompojken - mmm..

Ja, han lär ju inte ringa på fler gånger här den stackarn. Var ju tvungen att påpeka att jag precis hade duschat. Haha.


Wohoooo :)


NU KOM DOM!!

                          

                         

Nöjd kille.

God middag.

Vi sov till 11 idag, Dante och jag. Han åt vid 4 inatt och vid 8 imorse. Känner mig utvilad och mätt. JAG har lagat mat idag, hör och häpna. Korvstroganoff med liis, och självklart majs, vem kan leva utan majs?!

Idag trodde jag att inbjudningskorten som jag har beställt skulle dimpa ner i brevlådan, men vi har inte fått någon post än. Antingen så kommer dom inte, eller så har brevbäraren cyklat omkull. Jag tror på cykel-teorin, det blir mer spännande då. Kanske har han krockat med sin fula lilla trehjuliga bil.

Anyways, i eftermiddag ska vi åka hem till mami en sväng. Imorgon ska vi till papis däckfirma och slänga på dom nya däcken!

Dante sover nu, så jag ska försöka hänga lite tvätt osv.

Pusshej!

Att bli en mamma..

Tänkte skriva ihop en rad eller två om hur det känns att bli en "mamma", ordet med stort M!

När jag blev gravid så var vi först tveksamma, är vi verkligen redo att bli föräldrar? Efter ett tidigt ultraljud som visade att jag var i v.8 var svaret klart och tydligt JA! (japp, jaharru, jajjemen, yes, si, jawohl, chai, da, qui, si, yeah) Samtidigt började jag jobba och illamåendet smög sig på. DÅ kändes det som en självklarhet. "jag är gravid" gick jag runt och tänkte" "jag ska bli mamma"

Månaderna gick, magen blev en kula och när han började böka runt där inne så fick man sig ytterligare en tankeställare. Den LEVER, ett liv, som sparkar och kan bli arg. Den sitter fast i mig.

Januari. Vi var och köpte en soffa på Ikea, fick ett leveransdatum den 2 feb (samma dag som han var beräknad) Men Ikea ringde veckan innan och sa att på fredag (4 feb) kommer soffan. OK tänkte jag, du får komma ut på lördag. Då är allt klart, alla möbler och tapeter iordning. Då är jag redo. Onsdagen den 2, på bf dagen så började värkarna komma lite smått. Dom avtog på kvällen och satte igång på morgonen igen. Torsdagen gick, värkarna var inte så jättestarka. Fredagen kom, soffan också, och förjävliga värkar. Jag smällde i mig en hel kebabtallrik på kvällen och vi tog en promenad för att sätta igång det hela. Vi blev inskrivna på förlossningen vid 04.30, Dante föddes vid 10.23, samma dag som jag ville att han skulle komma.

Ögonblicket som skulle bli det största i mitt liv blev inte långvarigt.. Jag tror att han låg på mitt bröst i 3 sek innan dom sprang iväg med honom. "Det är en POJKE!" snyftade jag, sen försvann han. T fick följa med och jag låg kvar där. Jag hade inte en aning om vad som hade hänt, och jag var så  jävla rädd. "han är död" tänkte jag, "jag kommer få åka hem själv"

Känslan av att se honom för första gången var så häftigt. Jag har gjort honom! Känslan när T kom tillbaka med honom efter 15 min var ännu bättre, jag visste att han levde. Han mådde bra nu, han andades. Sköterskan slet av min topp (som försvann sen, kärring) och la upp honom på mig igen. Det var underbart, han var så fin. Han hade mörkt fjun på huvudet, och stora fina ögon som tittade på mig. Allt kändes så overkligt, för där var han ju, meningen med allt..

Första nätterna var hemska, jag låg vaken timma efter timma och kollade så att han andades. Min största skräck var att vakna och se honom ligga där kall och blek. Efter 2 veckor orkade jag inte mer, bröt ihop totalt när vi var på mvc och hon sa, "jag hörde i telefonen att du lät ledsen, är det så?" Det blev bättre efter det.

Man känner sig maktlös som mamma, samtidigt som man känner sig överbeskyddande och behövd. Han behöver mig mer än någon annan nånsin har gjort. Och jag finns där för honom, dygnet runt. Det känns inte som ett måste, det bara är så. Jag tycker inte ens att han är jobbig när jag borde göra det. När han har sina små skrikperioder och vill snutta 3 gånger i timman. Jag gör det för att trösta, för att jag tycker om att trösta honom. När han vaknar om nätterna och vill äta så är det en självklarhet. Jag kan sucka för att klockan är 03.45, men jag suckar aldrig för att han är hungrig.

Jag kan vara övertrött, ledsen, frustrerad.. men det gör ingenting för där ligger han, och plötsligt ler han mot mig. En tandlös mun och ett par kisande ögon med ett brett leénde, det finns inget bättre.

Jag är Dantes mamma.




Mamma..

Japppå fredag tar vi en lunch!


Det hemklickade

Bjussar på tunikan och tankinin jag klickade hem..

            

                            

Nu ska jag bara hitta ett par bikinihipsters som inte får röven att se ut som en överjäst pizzadeg.
Hujedamig så vacker ho´kommer å va i sommar.

Bon Prix & öf..

Idag, ytterligare en halvjobbig dag. Dante är den enda som gjort mig på bra humör. Han har skrattat HÖGT för första gången! Jag bölade som en full 15-åring som precis blivit dumpad.. Han är så fin min pojk. Den finaste ungen jag nånsin sett faktiskt.

efter det så tog vi oss iväg till Sibylla, blev en burgare innan vi åkte förbi min pappa och beställde nya fälgar + sommardäck! Finfint. Sen tog vi en glass på donken innan T släppte av oss på Öppna förskolan, lillgruppen är rätt kul faktiskt, trots att jag inte vågar säga så mycket än. Dante var vaken när vi sjöng denna gången. Han kollade med stora ögon på sin falsksjungande mamma, log lite snett och la av en brakskit.

Igårkväll råkade jag skicka efter 2 tröjor till T och en tunika + en tankini till mig själv från www.bonprix.se

Nu piper han här borta, han ser lite elak ut den där Nalle Puh..

Tillbaka!

Ytterligare ett par dagar med bloggtorka. Vi var och grillade hos T's morbror + familj i helgen. Mycket trevligt! God annanaspaj till efterrätt.

Igår var jag hos fina Karolina och skitsöta Adam å fikade lite. Hade bakat en kladdkaka med tryffellock. GOTT!

IDAG hade jag en pissig förmiddag, bölade och kände mig sämst ett tag. Sen gick det över. T åkte till jobbet vid 14.00, och jag mös lite med Dante. Plötsligt var klockan 18.00 och jag kom på att mina "tjejgrejjer" var slut. MÅSTE till affären, men vagnen är i bilen, och den är vid T's jobb. Fick tag i Gith som ville åka till Maxi.

DÅ sket Dante ner sig, mig och hela skötbordet. Jag vet inte hur han lyckades men det var bajs överallt! Så jag fick snabbt doppa honom i badet, och det var INTE poppis! Han skällde och skrek i säkert 15 minuter efter han var färdigbadad och fräsh. Sen fick han lite mat, och sen klädde jag på honom och satte honom i bilstolen. = skitnöjd liten kille.

Nu ligger han mätt och belåten i sin pyjamas och bråkar med sin tumme. Han somnar med 3 fingrar i munnen, och vaknar när dom trillar ur.. blir vansinnig och får tag på fingrarna igen, somnar.. vaknar..

Mot mårmår!

nu ska vi åka ner mot p-vik, ska käka lite lunch med min lilla söta mormor. Hon vill träffa Dante, och jag vill träffa henne.

                

Skeptisk liten groda ♥

NU!

nu börjar det sakta bli lite spännande att leva igen. Har varit helt slut i en vecka nästan. Planeringen av Dantes namnkalas är i full gång. Mat, fika och tårta är nästan klart och vi ska vara i farmor och farfars fina trädgård. Slänga upp ett par partytält om den svenska försommaren skulle svika just den eftermiddagen. 

Inköpslistan har jag skrivit om 7-8 gånger, det är ett av mina.. "tvångsbeteénde" kan vi kalla det. Skriver jag fel så skriver jag om hela listan. Man kan inte stryka en vara om man kommer på att man har det hemma. Då måste jag skriva om. Handstilen måste vara samma på varje rad, och jag kan inte skriva med olika pennor. (Om jag kommer på något i sista minuten) då blir det omskrivning igen.

I veckan har vi gjort både det ena och det andra, trots min trötthet. I måndags var vi i p-vik en sväng hos mamma, i tisdags också. I onsdags var vi på "lillgruppen" för första gången på Öppna förskolan. Efter det sprang vi in på Mvc och satte in en p-stav i armen. Nu har dom byt ställe, från insidan av armen till undersidan..i det fina gäddhänget. Kan inte beskriva hur ont det gjorde! Bedövningssalvan kan dom ju strunta i, tror inte den hjälper.

Torsdag och fredag... torsdagen minns jag inte. Igår städade T på balkongen så man kan vara där ute. På kvällen åkte jag till min pappa för lite frosseri, och T spelade fotboll.


Tappat suget..

det är verkligen skitkul att blogga, när man känner att man har något att skriva om, men det har inte jag just nu.

så vahette're, jag hör av mig när mitt liv är spännande igen..

Häjj

Migrän?

Vart går gränsen mellan jävlig huvudvärk och migrän? Jag har legat med en filt över huvudet ikväll. Det värker så mycket och pulserar i huvet så det känns som att mina tänder ska ramla ut. Värktabletterna hjälper inte så jag funderar på att lägga mig snart.

Till råga på allt så är grodan pipig ikväll. Nu har han äntligen somnat.

Jag vill ha choklad !

Första dagen på veckan..

Dante hoppade över en måltid inatt! Somnade sista gången vid 23.00 och sov till 05.00, sen åt han och somnade igen. Vi låg i sängen och blarrade tills för en timma sen ungefär. Supermysigt! Nu ligger han och halvsover i sin babysitter, mätt och belåten.

Idag ska vi chilla lite, T är på jobbet och han har vagnen i bilen. I kväll ska vi till Carolina och söt-Adam för lite skitsnack å kanske en liten fika? Man kan ju hoppas.

Jag är skithungrig men orkar inte fixa nått att äta. "Det går över" tänker jag när det börjar kurra.

Mätt som en gammal gris..

Åh, det blev köttfärslimpa, potatis och grönpepparsås. Hur gott är inte det? Och jag fick min efterrätt! Tobias gjorde paj med kiwi & passionsfrukt. Förjeffla gott mad vaniljglass! Jag dog nästan.
Grodan ville INTE vara hos sin farmor idag. Mungiporna föll i backen och underläppen sköts ut! Han är till och med sötast i världen när han är ledsen! En annan ser ju miljöskadad ut när man gråter.

På hemvägen nu så körde vi förbi Donken, vad vi gjorde där är hemligt. Träffade Carolina i luckan och vi bestämde dejt imorgon kväll. Blir mys då jag inte sett sötplutten Adam sen i julas.

Nu piper han efter mamma, då kommer jag som ett skott!

Mat hos svärisarna!

Nu ska vi iväg till svärisarna i Kilen för lite mat, undrar vad dom bjuder på idag. Jag förväntar mig någor exklusivt och en stor jävla efterrätt ;)!

            
            Killar mig lite i örat..                         Letar efter den där skruven som är lös


Bon Appetit på en bonnläppar!


Glad morgonskit!

              

              

               

Å här sitter jag och njuter i min ansiktsmask med ett glas champange i handen.

Good Morning Sweden!

Nattplaneraren

NU sitter jag och planerar Dantes namnkalas. Även att vi bara ska ha närmaste familjen så blir vi runt 40 pers. Bara min familj med syskon och respektive är 21 st. Sen kommer Tobias familj + någon vän eller två.

Tårtan (tårtorna, ska ha 2) är ett stort bekymmer, jag har hittat bilder och fyllningar och vet precis hur jag vill ha dom, men hur mycket behövs? Vad ska vi äta innan? Pizzabullar eller Matmuffins känns smidigt. Kanske pastasallad, eller T's potatissallad..GOTT! Eller varför inte beställa donken till 40 pers? Eller be dom äta innan dom kommer så slipper man bry sig om sånt. Be dom fika innan också så kan dom bara skrika "HEJ" när dom kör förbi utanför. Eller bara tuta kanske, nån dag i veckan om dom har vägarna förbi.

Äh, det här blir nog bra, tror du inte det?

        

Vilken fräsig morsa du har Dante!

Han e rolig han!

Sitter och kollar på ett videoinlägg som rosafluffiga Foki har lagt in när hon pratar Thailändska.

T - Vad är det?
F - Fokis videoblogg
T - Videoblogg?
F - Javisst
T - Hmm, det där låter inte som ren svenska..
F - .....

Mina gaddar!




Haaaha.. ibland är jag förjävla rolig.            Not.



Färska flowers i Thailand 2008


Draken på magen från 2005, min första tatt.


Morfars kors, också från Thailand 2008
(man kan skymta syskonens namn längs ryggraden)


Färsk cover-up på armen.. Augusti 2008

Sen har jag 2 till som ska göras om och göras rätt, och en ny som är under skissning.


Güten morgen!

Ah, vi har sovit som 2 tokar idag jag och Dante. Och nu ligger han och sover på mig, igen! Jag vill också vara liten! Skita, Äta, Sova.. skrika när man vill ha en kram. 

        
        


Frankly my dear..

Jag är sådär svintrött. Men jag vill inte sova än, det är ju fredag. Jag är bara 23 år och ska orka vara vaken klockan tjugo över elva på kvällen.

Kvällens goda nyhet är att T inte ska jobba imorgon! Whoopi doo.. (big smile on face) Tanken är då att jag kommer få sova lite förhoppningsvis. Inatt sov Dante mellan 00.30-05.30, sen åt han och somnade som en stock igen!
"Härligt med lite sömn" tänker du? 
Nehej, T fnissar när Dante somnat och börjar göra närmanden, typ jucka mig på benet och titta bedjande på mig med sorgsna ögon. Vet inte riktigt vad han vill, jag förstår inte. När han har gett upp somnar han med en gång och börjar snarka, rätt högt altså. Det roliga är att jag bara behöver peta på honom så viskar han "soffan?" och jag behöver knappt svara förens han snubblar iväg med kudden i högsta hugg. Funderar på att köpa en såndär klicker som man har till hundar.

Okej, klickern var ett aprilskämt, ett riktigt dåligt aprilskämt.

Äh, nu ska vi gå och sova, grodan och jag!

   


Fredagsbilder..


Förvånad älskling :)     

    

Fina foten

    

Kläderna som tant Jennie köpte till Dante ♥

    

Sover gutt i bilstolen.

    

Försöker med tummen.

    



Åh, jag vill inte sitta hemma och glo själv ikväll. T ska spela fotboll med sina pojkvänner ikväll efter jobbet, jag har varit själv hela eftermiddagen. Imorgon ska han jobba hela förmiddagen.

Tror jag skiter i sommargarderoben, ett körkort skulle passa bättre.

Looks good!

My höna is OK! Thank god. Var så jävla nervös för undersökningen. Det är aldrig kul att sitta i en gyn-stol, särskillt inte när man har klämt ut en hörnsoffa på diagonalen. Var livrädd för att det skulle göra ont och för att jag skulle gå sönder. But no no, Helga hon kan sina saker. (Helga är min barnmorska, the greatest!)

Anyways. Har precis slukat en "favoriten" från Pastaköket. Dante sitter och snarkar i sin bilstol, T släppte precis av oss hemma. Kollar på "toddlers & tiaras" och undrar vad föräldrarna vill att barnen ska ha för syn på skönhet när dom växer upp. Spraytan, lösfransar och löständer för att "bli sitt sötaste jag" som en mamma säger framför sin dotter. När hon går av scenen fräser mamman att hon såg onaturlig ut när hon log.. Vilken jävla överraskning.

          

Nu är det nån som piper i stolen.

Buh bye

RSS 2.0