En torsdag hos mormor (mamma)

Idag har vi varit hos min mamma, Dantes mormor, T's svärmor, Daniels sambo, Albins farmor, Emmas faster, Loffes moster, mormors dotter..

Ja ni vet.. hon den där..

   

 

(ja, det är en snopp hon har i munnen på den tredje bilden.. vi skyller allt på Sweden Rock)

Vi har fikat med Eva, käkat paj med brieost och salami, kollat på tv, lekt med Dante på golvet .. jag drack kaffe för första gången på 2 år, det var GOTT så det får jag nog börja med snart igen.

Annars då? undrar du..

- Jo tack, det rullar på. Imorgon ska jag på återbesök hos Helga på Mvc.. kolla upp muffen lite. Känner på mig att det har läkt helt snett. Jag ska också väga mig på deras våg. Se om jag har gått ner mer på den än på mammas. Hennes visar - 17 kilo, har stått stilla nu i 2 veckor. Måste sluta med allt godis och sätta igång med något. Typ simma kanske, då kan man spara lite pengar och simma ute i sommar.

Äh, nu blarrar jag bara. Varma koppen väntar!

Puss!

Mitt barn, andras ungjävlar.

Det tycker jag är lustigt, när Dante skriker eller gråter så stör det mig inte för fem öre. Jag blir självklart ledsen för att han är ledsen men det STÖR mig inte, so to speak. När andra barn gråter eller skriker så skär det i mina öron, som när någon gnisslar med en kniv mor tallriken. Hemskt!

Tror samma sak gäller när han blir större och börjar härja runt. Jag kommer säkert tycka det är härligt när han sliter tanterna i kjolarna i affären, eller när han tar för sig i sandlådan och snor alla leksaker. Sliter småflickorna i håret och biter sin dagmamma i axeln. Det är min pojk det!

Tårar!!

Ikväll har Dante varit jätteledsen, han grät i en timma och sen slocknade han i 10 min. Han vaknade igen och började gråta helt förtvivlat, och för första gången så kom det tårar! Det kom tårar på mig också kan jag medge, är löjligt känslig när han är ledsen.
Han har varit jättemammig också, kunde inte lägga ner honom för då gick världen under. Kunde inte gå på toa och inte ta mig något att äta. Let's just say that i'm skithungrig.

Sitter och funderar på om jag ska skriva en förlossningsberättelse som folk kan läsa. Jag vill knappt prata om den för jag tyckte det var hemskt. Och sen kommer jag inte ihåg några detaljer heller, drog lustgas så det sprutade ur öronen på mig. Rösten blev lustig kommer jag ihåg, som Darth Vader fast inte lika mörk, kanske hans lillebror.

Nej, nu ska jag ringa min käraste och fråga snällt om han är hungrig. Ibland fattar han piken och tar med sig McDonalds hem ^^


Gurgel..

Dante pratar hela tiden, med allt. Nappen, lampan, mamma, pappa, taket, sin snuttefilt, babysittern, sina händer och våra fönster.

Idag har vi varit och skrivit på faderskapsintyget, sen lunchade vi med min pappa på Lilla Krogen. Buffén var jättegod idag! Där träffade jag Jennie, vi tog sen en fika på stan och hon shoppade lite åt Dante. Hittade massa fint på Lindex på rea. Tummen upp! Gick igenom en påse kläder vi fått här hemma också och hittade massa fina bodys i stl.68 Nu har han 62, fortfarande 56 i vissa bodys så 68 blir jättebra nu i vår!

Kan lägga in lite bilder på det nyshoppade imorgon!

Bildbomb

Lite bilder från graviditeten och på Dante..


Vårat sovrum.



V.21



V.30



V.39



2011-02-05
3 dagar efter bf.. Det blev en liten Dante!


8 timmar gammal, tittar på mamma med sina stora mörka ögon.


På väg hem ifrån BB


Första kvällen hemma ♥


Mys i soffan


Nybadad, 4 v. gammal.


Testar vagnen, 6 v. gammal


Sover på pappa hos mormor, 7 v. gammal



Nu måste jag verkligen sätta igång å städa lite här. Dante sover som en stock så jag borde verkligen passa på..
"Jag ska bara.."


Trött fis - måste städa.

Hade en relativt bra natt, förutom att vi gick och la oss vid 01.. missade Dantes 5-timmars sömnpass då jag borde passa på att sova. Men icke!

T tog Dante på morgonen idag så jag fick sova lite extra i alla fall. Det skönaste med hans eftermiddags-veckor. Sen har jag så löjligt tråkigt på eftermiddagarna och kvällarna. Inte för att vi brukar hitta på massa hyss och äventyr annars, men jag har iallafall någon som svarar när jag pratar. Dante flinar lite när jag pratar med honom. Nu har har börjat gurgla fram ett "Göörrlhh"

Jag skulle behöva en lång dusch känner jag. Skulle också behöva städa här hemma.

Nu till dagens BLÄ
Tobias gjorde vildsvinsgryta (jag vet, han kan laga mat också) Den var jättegod, verkligen..
Då hittade jag ett hårstrå, ett VILDSVINSHÅR i en köttbit!! Han knappt äta nått alls, och hela matlusten var förstörd. Fyfan så äckligt. Haha! =)

Bröllopsbutik?

DET skulle jag vilja öppna en. Kan bero på att jag dom senaste 6 veckorna har kollat på "Say yes to the dress" på TLC kl.19. Jag har aldrig tänkt tanken innan. Fan så kul att grejja med brudklänningar hela dagarna! Få tjejer att känna sig vackrast i världen, det vore nog en skön känsla.

Idag förresten var vi i min brors nyrenoverade villa. Som också är ett barndomshem för mig. Kändes lite skumt att gå runt där och se att alla minnen är raderade, förutom mina och Emelies rosa hundtapeter i en garderob på övervåningen, gulligt värre! Vi åt lite kebab och pizza, pratade skit och myste med barnen.

Ikväll har jag och T kollat på "The warrior's way" Den var rätt ok, lite flummig, som mig. Min lesdna, väldigt trötta lilla groda somnade till slut. Krävdes väldigt komplicerade gungningar tillsammans med lite danssteg från 80'talet. Tror han har magknip stackarn, han la precis av en prutt i sömnen och log. Jag gör nog likadant kan jag tänka mig! När jag sover altså.

Nu blir det snart sängen. Dante kommer snart vakna och vara hungrig, sen somna snabbt igen. Då är det mammas tur att sova!

Det verkar inte bli något radhus för oss. Förut var jag väldigt skeptisk, men nu känns det som att jag kommer vara instängd i den här lägenheten i resten av mitt liv.

Trött och sugen..

På godis altså. Höhö.
Jag äter aldeles för mycket sött, eller jag dricket aldeles för mycket Cola. Jag var jätteduktig när jag fick graviditets-diabetes. Men nu efter han kom ut så har begäret kommit tillbaka.

Dante är ledsen ikväll. Ingenting hjälper och vi turas om med att trösta och gosa.
Nu är det min tur..

En pigg kille!

Dante har varit vaken nästan hela dagen! Vaknade och var hungrig vid 6, sen blev han pigg som fasen och T tog honom så jag fick sova lite längre. Han sov lite imorse och nån timma på eftermiddagen. Nu är vi hos min mamma och är barnvakt åt min lillebror. Dom har åkt på Rockabilly-konsert för att twista rövarna lite. Innan dess satt dom ett gäng här i huset och lyssnade på musik, Dante satt och kikade hela tiden.. väldigt spännande tyckte han! Dessutom blir han 7 veckor idag! Min stora lilla pojk!

Nu ligger han som en utbankad kotlett på mig. Hoppas verkligen att han sover länge inatt.
Alfred ligger som en annan kotlett i sängen och sover nu. 

Jag sitter och kollar på "släkten är värst" och funderar på vart mina chips tog vägen. Colan står på golver brevid soffan så den får jag inte tag på. T är och kör in en annan lillebror och hans tjej till stan. Han får servera mig när han är tillbaka igen!

anyways, ska vi flytta eller inte? Ska ta mig en funderare.

Fridens liljor peeps! Gunätt

Min Groda!

     Såhär somnade han nyss, med händerna på knäna. Har är allt för söt den där Dante!

                           

Nämen..

Kom på att jag aldrig skrev varför det blev en sån skitdag. Det är nästan lite pinsamt. Jag skulle för en gångs skull vara vuxen och lämna in mina jävla papper på Försäkringskassan.

(Varför skickar dom aldrig med kuvert så man kan skicka tillbaka skiten utan att behöva ränna runt?!)

Jag blir alltid lika stressad när vi ska iväg med grodan (min son) och idag vart han JÄTTELEDSEN när vi satte honom i bilstolen, vilket gjorde allt ännu värre.
Fick på mig mina "lite finare" skor som gör förbannatjävlaskit ont.. sparkade av mig dom och fick på mig ett par fula bruna jympadojjor från ett tidigare liv. Såg sen hur jag såg ut - och kände hun underläppen började darra. Jag vägrar ta på mig mina cerisa foppa och se ut som nån "nybörjar-morsa-utan-klädstil"

Jag började snyfta, ropade upp T igen och fick ur grodan ur bilstolen.

Han var snäll trots att jag bräkte på honom och åkte iväg själv med alla papper.
Jag fick till och med choklad för att han skulle sparka boll med sina pojkvänner ikväll, och när han kom hem hade han kebabsallad med sig ♥

LCHF - trodde jag tills jag såg att jag druckit upp en liter cola ikväll.

Såhär blängde mammasjuka grodan på sin pappa förut :)


Ursch, vilken skitdag!

 

Dagen började ju bra.. SÅ bra. Sen gick det bara utför efter att T kom hem ifrån jobbet. Jag är trött, jag erkänner. Det är förbenat jobbigt att amma om nätterna, man tappar lusten till allt. Jag är inte hungrig, vill inte ha hit nån för jag orkar inte städa, jag minns ingenting! Inte när han åt sist, när papprena skulle varit inne, tvätten i maskinen, vilken dag det är, knappt när jag själv är född..

Mjölk i brösten och gröt i huvet.

Dante är jättepipig ikväll, SÅ trött men vägrar sova.. det enda som gäller är det här.


En ny kamera?

Jag behöver en kamera, en liten liten smidig som nästan får plats i plånboken. Nej, men en som får plats i fickan och skötväskan vore kul. Nu har jag Tobias monster systemkamera. Får knappt plats med blöjor i väskan om den ska med.

Funderar på en Nikon Coolpix, eller Canon Powershoot. Men vafan.. jag tar en macka med honung på istället.


Här ligger Dante och snarkar i sin Zebrapyjamas. Notera posten som rasat ner brevid honom. Jag har aldrig varit duktig på att slänga gammal post, tur att vi inte får någon reklam!



(Bilden är tagen med webbcamen, fin skärpa ju..not)


Radhus?

Idag har vi varit och tittat på 2 st "radhus" i P-vik. 4:or båda två. Jag har bara ett krav och det är nya tapeter, för fy fan va de såg ut! Men planlösningen är jättebra och det är 2 balkonger + en rätt stor trädgård. Det tåls att tänka på, vi skulle ju behöva lite större.

Ska tänka över helgen och ringa hyresvärden på måndag.


Blowjob?

Fy smén va de blåser ute! Igår skulle vi till öppna förskolan på lillgruppen. När jag kom dit (vid helt fel tid) så sa dom att det inte var någon grupp för dom hade studiebesök. Vilket sög eftersom jag tycker det är skitjobbigt att träffa nytt folk. Så jag hade jobbat upp självförtroende hela förmiddagen och faktiskt tagit mig dit, å så blev det inte alls som jag trodde. Hela dagen blev skev, så jag gick till Emma istället, vi tog vagnarna till temalekparken och mötte upp Frida, Rasmus & Tessan + kids. Ett under att vi inte blåste iväg. T hämtade oss och vi åkte till Sibylla för en körv, sen vidare till min mamma för lite fika och skitsnack.

Dante somnade vid 23.00 igår och sov till 04.30! Jätteskönt hade det varit om inte grannjäveln hade haft efterfest mellan 03-05.00. Ibland vill jag verkligen bajsa i brevlådan eller göra något annat nasty. Det är ju inte lite liv på dom heller.. hoppar, skriker, brottas? det låter som en ruggbymatch ungefär..

Nu blänger han på mig, det betyder mat eller bajs, eller så sover han.

Trött morgon!

Vet inte hur jag har sovit inatt.. vaknat, somnat, vaknat, stoppat i tutten, somnat, vaknat, ammat, rapat, somnat, vaknat, bytt blöja, somnat, vaknat av att jag ammade, somnade och tror jag rapade honom i sömnen.
Vid 07.30 tyckte Dante att jag hade sovit färdigt.. så han började fäkta med armarna och skälla på lampan som hänger över sängen. Vid 09.30 gav jag upp.. han vinner.

Nu ligger han och halvsover brevid mig i soffan och jag har tråkigt. Skulle egentligen träffa en vän i eftermiddag som jag inte har träffat på länge, men det blir (som vanligt) inte av. det är jobbigt när man egentligen skulle klara sig utan någon som man faktiskt vill umgås med. Hon gör mig bara besviken men jag fortsätter ringa och bry mig.
Skit samma nu då va, istället tänker jag ta vagnen en runda i solen. Kanske få lite färg om det är möjljigt i mars? Är sugen på att lägga mig i ett solarie, blev ju inte något solande i somras.. jobbade och var gravid = blekfis, och nu efter vintern = Michael Jacksson blek.. typ albino deluxe.

Nähe, om den här mamma ska få i sig lite frukost kanske..
ja, det får nog bli så

Jordgubbar till kvällsmat!

Lång dag idag igen! Startade som sagt med en långfika på stan med Kim, vi har inte setts sen vi bodde i Thailand tillsammans för 3 år sen. Mycket mysigt med massa skratt. Dante låg så snällt och sov i vagnen hela förmiddagen! Efter det var det dax för BVC, nu väger min lilla guldklimp 5740g och var 57cm lång!

Var och handlade jordgubbar på Maxi innan vi åkte vidare till svärisarna för lite middag och fika. Nu är jag helt slut, så vi ska mumsa i oss jordgubbarna innan vi myser ner oss i sängen med Dante i mitten ♥ Det bästa som finns, trotts att man är helt väck vid 04.00 och han vaknar för att äta.. är att han ligger och snuttar i sömnen precis innan han vaknar. Det är de som brukar väcka mig. Det gör allt så mycket enklare.

Shit altså, vad jag älskar denna lilla pojk!
(Jag älskar min stora pojk med, han är ju trots allt världens bästa pappa/sambo/fästman)

Mot jordgubbarna!!

Dax för fika!

Inatt har vi inte sovit så mycket.. med vi så menar jag JAG.. Dante har sovit som en stock.. men han flaxar med armarna när han sover.. rivs i ansiktet och sparkas.

Den här morgonen har jag hunnit platta håret och få i linserna!! Men Dante gillade inte den idén.. Han blev jätteledsen när han såg mig utan glasögon och med håret utsläppt. Det gick över när han fick lite mat. :P

Nu ska vi ta vagnen in till stan, träffa en kompis och ta en långfika.. Sen ska vi hitta ett par byxor till Dante. Han fick ett par jättefina hängseljeans av Z och barnen igår. Men vi behöver mer byxor eftersom han gillar att bajsa snett. 

Dax att börja tänka på refrängen, man vet aldrig om han spyr ner sig eller hittar på nått annat hyss nu när vi ska gå.

Men det verkar inte som det.. nu somnade han. 

Husvisning och magont.

Idag har vi också hunnit med mycket. Det började med en husvisning som vi kunde skippat med en gång. Huset var oisolerat och i totalt renoveringsbehov. Dom skulle ha 1,1 miljoner för det också, och då måste man lägga minst 500.000 ytterligare. Nej tack! Dom behöver jag ju till mina nya tuttar när jag är färdig med att skjuta ut ungar ur framstjärten. Med tanke på hur söt Dante är så vill jag ju ha en 20-30 st.. eller 1 till.. har inte bestämt mig.

Efter det gick vi hem till mamma, väntade in stålpappa som kom hem ifrån USA med massa grejjer han köpt. Käkade Gorbys och glass - inte på samma tallrik.

Sen åkte vi hem till mina småsyskon en sväng, min lillasyster ritade en teckning:

- Vad ritar du?
- En bil..
- Jahaa..
- En vass bil..
- Okej?..
- Den har inga dörrar..
- Ojdå, vart är däcken då?
- Dom är BORTA!

- Fy vad varm du är Tuva..
- Jaa.. och jag är SVETTIG också!

Tänkte lägga in en bild på henne men det funkar inte -.-

Sen träffade vi pappa en liten liten stund, han hade också haft det bra i USA, som tur é :)

Jag har ont i magen ikväll. Vet inte om det är livmodern som fortfarande drar ihop sig eller om jag egentligen är skithungrig. Har inte ätit speciellt mycket idag. Ska ta mig ett par varma koppen nu, älskar Äpple & Kanel!

Morgonmys.

Dante startade morgonen med att skita ner våran säng, medans han ammade. "Don't shit where you eat" sa han efteråt och flinade.. med ögonen då. Hade han sagt det med munnen så hade jag också skitit ner sängen.

Nu sitter vi i soffan och kollar på "Say yes to the dress" på TLC. Värsta tjejkanalen.

Frukosten står näst på schemat.. sen ska vi kolla på hus!

Lång dag.

Eftersom vi gick upp hyffsat tidigt idag så hann vi med både det ena och det andra. Först var vi ute och körde en sväng i bilen, Dante älskar att sova i bilen så han passade på att snarka en stund. Vi hamnade vid Arenan där kusin Robban spelade en träningsmatch, och där passade Dante på att snarka i vagnen också.



Efter det tog vi en liten runda till med bilen. Vi hamnade hos min mamma där vi spenderade kvällen med pizza och dylikt. Jag hittade Julmust i affären som jag köpte med mig hem. Must är ju faktiskt lite lite bättre än Cola! Egentligen är det inte smaken jag är ute efter, det är kolsyra! Sen kan jag rapa som en hel lastbilschaufför med. Heja MIG!

Jag har världens sötaste son förresten, bra jobbat Frida!

Min mamma är rätt söt med.


HEJDÅ!


Nu drar vi ut en sväng!

Mot Stan!

Tänker passa på att vara i solen när jag för en gångs skulle kommer ur sängen innan 12! Måste hitta ett par byxor till Dante, och kanske ett par till mig själv? Känner mig som en lodis i mina utnötta leggings! Och mina gamla jeans är för stora! Kilona bara rasar av när man ammar! AWSOME!

Nehej, nu har jag inte tid med det här!
Puss!

Stackars Ida!

T kör hem Ida till sin pappa nu, hon har spytt hela natten. Jag vill inte riskera att få det igen, hade min omgång förra veckan. Frågan är ju då om man kan få det igen efter några dagar?

Fredagsmys!?

Gick upp vid 13.00 idag, inte så konstigt då vi somnade sent igår. Jag har min Ida här i ett par dagar, snackar skit och sånt som vi är bäst på!



Idag har vi ätit våfflor, och nu ikväll tryckte vi i oss tacos! Nu är det bara cola och choklad kvar på chemat, sen ska jag sova. T har redan lagt sig med Dante, han har varit pipig nu i ett par dagar och idag såg jag att han hade fått små utslag på magen. Vet inte vad det kan vara men gissar på värmeutslag. Han älskar att sova på min mage och då blir det ganska varmt. Slänger in ett par bilder på min lilla älskling ♥

Nu ska jag ta tag i den där chokladen och colan!

Hej på re!


Söndag kväll

Ännu en dag har sprungit förbi. Men jag fick sova i förmiddags, eftersom jag var vaken till 05.00 imorse.
Thank you darling!

Hoppas inspirationen kommer smygandes till att skriva lite nu, jag tycker ju faktiskt att det är ganska roligt egentligen.

Är så sugen på nått sött. Får nog skicka iväg min andra hälft till affären!


Första inlägget..

Ja, ny blogg, nytt papper..

Betyder också ny design, vilket jag jobbar på.

:)

God natt.

RSS 2.0