Partytrick!

Kolla så häftig jag är!




Jag kan vrida tungan åt fel håll. En mycket uppskattad merit i mitt CV.


Käälmää



                                                             God Morgon!

Inatt har vi inte sovit särskillt mycket. Eller, jag har inte sovit så mycket. Fastnade vid Sims inatt när Dante äntligen somnat. Inatt när jag gick och la mig så låg han som en liten boll i sin säng, med knäna under magen. Sen fes han och vakande, och blev ledsen såklart.

Nu ligger Dante på golvet och skäller. Han spottas också, och låter som en bil. Nu har han lärt sig låta väldigt väldigt ljust, och högt. Som ett brandlarm.

Idag tror jag att det blir en tur till Käälmää. Jag vill köpa smink som jag aldrig använder, och ett par skor. Och en jacka. Och lite saker på Ikea. Tobias får betala, vassego!

Han ska jag snart ringa och väcka dessutom! Är så glad att denna helgen är över!

Tjarå

Veckopeng.



Hellöw..

Idag fick jag veckopeng av Tobias. Han åkte precis till jobbet och snart kommer min fina vän Filippa hit! Vi ska åka till Maxi och inhandla onyttigt skräp som kommer sätta sig direkt på rumpan. Vi har kommit överrens om att det inte gör något.. våra sambos vill ligga endå. När vi har handlat ska vi vidare till min pappa. Han äter alltid godis på lördagar.



Jag och Filippa, från våran mest smickrande sida.

Nu ska jag platta luggen.
Hej.


Nybliven mammas verklighet.

Nu tänkte jag berätta lite, inte gnälla, utan berätta hur jag har upplevt det här halvåret som nybliven mamma.
För det första.. det är inte bebiskilon som sitter kvar efter ett halvår.. dom försvann efter en månad. Är du fortfarande fet så har det med din kost att göra.

För det andra.. eller det första som händer. Förlossningen. Aj som fan. Och sen ska man repa sig. 40 stygn i härligheten, både inne & ute, blödning i en spräckt blygdläpp. Blir sittandes på en kudde i soffan i 3 veckor. Blir buren till toaletten. Kissa är ett helvete.

Amningen. Brösten blir som medecinbollar efter 3 dagar, bröstvårtorna blöder, varar, spricker. (Blev bättre efter 2-3 veckor) Biter sig i tungan för att inte skrika bebisen i örat när han äter. Och det gör han, varannan timma, i 3 månader. Även på nätterna. Nu äter han var tredje timma, på natten får jag en paus ibland, 4-5 timmar, men han vaknar och är ledsen så man måste ändå gå upp, trösta.

Oro. Måste ha blöjor. Han blir inte mätt. Han kommer dö i sömnen. Han är för kall. Han är för varm.
Efter 2 veckor blir han förkyld. Sitter med honom på mig om nätterna, så han kan andas bättre. Gråter när han snorar. Det är mitt fel.

vid 3 månader får han exem, får tid hos läkaren. Komjölk ska jag utesluta. Har hållt på med den där jävla dieten tills för en månad sen. Nu ska jag börja igen. Dante reagerade på mjölkersättning och glass förra veckan.

Att bli väckt var tredje, fjärde timma i ett halvår sätter sina spår. Jag har fått en släng av alzheimers, glömmer saker hela tiden. Om det skulle hända att Dante inte vaknar en natt, utan sover fridfullt så vaknar jag endå. Tänk om han har dött.

Svettningar på grund av ammningen. Jag känner hur det kommer krypandes när han börjar bli hungrig. I kön på Lindex, dom tror nog jag har snott nått som jag svettas. När man är halvvägs upp i en trapp, folk tror jag har världens sämsta kondition.

Håret, mitt jävla hår. Det har växt mer än nånsin. Ena dagen är det mjukt, glänsande, volym till max. Andra dagen ser det ut som att jag har en kondom på huvudet. Dränkta katter blir avundsjuka.

Och så sitter man och vill ha en unge till..




Å så får man ett infall

och skriver i den här jävla bloggen endå.

Inatt har Dante varit relativt snäll. Vid 6 fick han ligga kvar brevid mig när han hade ätit. När jag vaknade vid 08:45 (!) så låg han nästan längst ut på Tobias sida, ren jävla tur att jag vaknade annars hade det varit hans första trilla-ur-sängen moment. Är så van vid att Tobias sover brevid så jag tänkte inte ens tanken att bulla upp med kudde och täcke på andra sidan.

Igårkväll åt jag godis som ett svultet barn. När jag fick nog av det så tryckte jag i mig en chipspåse. Sen satt jag här med salt på fingrarna och runt munnen..

- Fyfyfyfan vad jag tröstäter.
Skrek jag tyst, eftersom Dante sov.

Sen gick jag och la mig

Idag har jag fått min första ångest-attack utan att vara ledsen. Kändes som att jag hade på mig en polotröja i Dantes storlek.

Nu vaknade han.. så jag måste dra typ..

Jag säger upp mig.

Det här med bloggandet funkar inte för mig. Jag har så jävla mycket i huvet nu och det känns som att jag bara sitter här och försöker vara rolig. Inget jag skriver betyder något..

jag är vilse
och tröstäter som fan
och jag hatar det.

Information?

Dagens humör: Glad, lite nervös, sötsugen.

Dagens frukost: Havregrynsgröt, på fibergryn.. å en jävla massa sylt.

Dagens låt: skaka-rompan-lilla-stumpan låt i slutet av "Fast 5"..

Dagens goda gärning: Höll upp dörren åt granntjejen, snällaste jag gjort idag tror jag.

Dagens skönaste känsla: Nytvättade trosor.. är som tuggummi, när den nytvättade känslan försvinner så byter jag. Ibland 2-3 gånger/dag. (inte för att tuggummi smakar som nytvättade trosor.. )

Dagens glada nyhet: NU, efter att klockan slog 00.00 här i sweden, så har Tobias fast jobb. Eller "tillsvidareanställning" som det så fint heter.

Dagens dåliga nyhet: Tobias jobbar över, så jag får sova själv.

Dagens spöke:

   


Förövrigt har vi myst runt på stan idag. Tobias köpte sig en tröja och 2 fina pyjamaser till dante.. med ugglor på! Sötaste motivet som finns. Själv kollade jag på en jacka som jag blev dökär i, men en ny tatuering står först i kö, sen får vi se hur mycket pengar vi har över denna månaden. Den är svart tyvärr, jag har alltid svarta jackor och det är så förbannat tråkigt! Jag är tråkig.

Nu ska jag krypa ner i sängen. Dante fick 150ml välling ikväll, och åt på mig efter, så jag hoppas han sover länge nu!

Okej, vi hörs imorgon du och jag! Puss

RSS 2.0