Den nya tatueringen(arna)

Den 22 Juni har jag tid för en ny gadd, jag ska förgylla mitt skinn med skinande bläck och världens bästa son skall få pryda sin mamma med sitt namn. Ja, det är ju inte Dante som ska göra den, you fat?

Jag vill ha en krona, och jag har hittat vilken, och jag vill ha hans namn, egentligen vill jag ha en fet ros på halsen, för det är så snyggt att jag spyr och dör lite. Men jag kommer på mig själv med dessa konstiga resonemang, eller man kanske ska säga frågor:

- Kommer det påverka mitt framtida jobbsökande? (eftersom jag egentligen vill starta eget så borde det inte vara ett hinder, jag skulle nog kunna anställa mig själv även om jag har en ros på halsen) (Och om inte jag startar eget så kommer nog Tobias göra det, och om han inte anställer mig pga. gadden så får han sova på soffan)

- Vad kommer dom andra mammorna på Dantes kommande dagis tänka? (Jag borde ge mig själv en bitchslap för den här tanken, vem fan bryr sig egentligen?)

- Vad kommer Tobias familj tycka? (Det är lustigt, vad min egen familj skulle tycka känns inte lika viktigt, dom blir nog inte förvånade längre)

Egentligen vill jag kunna dölja mina gaddar om jag vill, samtidigt som jag hellre har en ros som syns än att man skymtar ödlan jag har bakom örat. Jag ångrar den inte, jag önskar bara att den hade suttit längre upp.
Om du tittar på bilden nedan så ser du den bakom örat, det är den dära flugbajsen.. ja, det är en ödla.



(bilden är från Dantes namnkalas i lördags, tack Maria för bilderna!)


Namnkalas, möte och en arg bebis.

Den här veckan försvann, veckan innan den också. Jag gjorde mina 4 tårtor. Jag fick ihop maten med mycket hjälp av min mamma och min svärmor. När allt folk kom ville jag bara gå och lägga mig, men dagen blev jättefin. Dante var så snäll och rörde inte en min när nån ville gosa. Han fick massa fina saker och massa pengar som kommer sättas in på hans konto. En liten del kommer gå till hans matstol.

Denna veckan har han däremot varit skitarg, så arg att han nästan hade sönder min läpp med sina små fingrar samtidigt som han bet mig i näsan med sin tandlösa söta mun. Han var arg när vi höll honom, när vi stod upp, dansade, låg ner, sjöng, lekte. Ingenting dög, förutom att ligga och slöäta på sin mamma. Han snuttar i ett par sekunder, släpper, tittar på mig och ler, snuttar ett par sekunder till, släpper och tittar på mig, ler med stora ögon, snuttar lite till.. och så kan han hålla på, i en halvtimma.
Och för dig som inte har ammat, kanske inte vet att det finns en reflex som driver ut mjölken. När ungen får ett ordentligt tag så sprutar det mjölk, vare sig man vill eller inte. Små små strålar, som säkerligen kan bli 1,5 meter. Och där ligger han och släpper titt som tätt, och då får han mjölk i hela ansiktet. Men han är lika glad för det.

Och jag måste ju säga att han är så jävla söt när han släpper och är skitglad. Då glömmer jag allt runt om och blir ungefär lika glad, men inte lika söt. Det är ingen.

I veckan var jag på 2 möten igen, nu fick jag prata med en läkare som hette Barbara.. hon var bättre än Edith som jag hade förra gången. Tobias börjar jobba på måndag igen.

Snart kommer skattepengarna. Nästa sommar ska jag köpa ett hus. Jag fyller år på måndag och igår beställde vi tid för tatuering den 22 Juni. Det är ungefär vad som händer just nu. Tobias har varit och köpte presenter till mig och jag är tjurig för att han inte säger vad som finns i! Dante ligger just nu och är vansinnig på sitt babygym.

Är det såhär botten se ut?

Det blev mörkt, och jag orkar inte ens försöka ta mig upp igen.


Onsdagen gick fort..

Och imorgon är det torsdag, sen fredag och sen den stora lördagen.
Jag tror jag skiter ner mig av stress, varför utsätter jag mig själv för sånt här?!

Idag har vi varit hos min mamma, jag har bara myst med Dante, passade på att sova en stund i deras säng när han tog sin tidiga middagslur.. han har 2 nämnligen, min son kan sova massa gånger på en dag!

jag har inte bakat något idag, skönt på ett sätt, men det gör inte saken bättre!

Ikväll åt vi tortellini med kyckling och vitlök, i karljohansvamp & kantarellsås. Låter extremt mycket lyxigare än det är. Men mycket gott måste jag säga.

Mamma, jag vill ha en Sodastream när jag fyller år!

igår, idag och imorgon.

Igår var jag på möte nr? nånting. minns inte. Allt går frammåt som tur är. Är sjukskriven till den 29 maj, sen får vi se vad som händer. Förhoppningsvis kanske tobias kan jobba helgskift, det skulle vara det bästa för alla. Eftersom han inte trivs sådär hyper på jobbet så skulle det underlätta för honom, eftersom jag behöver honom lite extra just nu så vore det great. För Dantes del så vore det nog helt underbart att ha pappa hemma 5 hela dagar i veckan. Det är inte många småbarn som får ha båda föräldrarna hemma så pass mycket. Jag tror det skulle vara bra för honom, för båda, för alla.

Jag bakade biskvier igår. Eller först så bakade jag macarons, den där Leila som bakar så jävla mycket på tv:n sa att marängen skulle vara lös, vilket gjorde att min smet rann överallt, den såg rätt ok ut en stund i ugnen men när jag tog ut den så blev den helt platt. Vilket skit. Så då gjorde jag biskvier istället, med chokladsmörkräm. Idag skulle jag doppa dom i grönfärgad vit choklad, vilket resulterade i 53 ljusgröna hundbajsar. Not nice, så dom sparar jag till min födelsedag. Det får bli kärleksmums eller nått annat gott istället. Egentligen borde jag göra nått som inte smakar choklad, eftersom tårtorna är så sjukt syndiga. Enbart mörk choklad med kladdkaksbotten. Sweet Jebus! 4 bottnar har jag gjort idag..ska göra ett par till imorgon.

Känner att ångesten håller sig borta idag, men jag är fortfarande skakis inför lördagen. Känner mig så oförberedd. Fortfarande saker som måste handlas, kläder som ska bytas och möbler som ska hittas och ställas fram. Och sen vädret, jag hoppas så innerligt att det blir fint väder så vi slipper vara inne! Det blir så varmt!

imorgon måste jag komma ut lite, har varit inne och styrt i 2 dagar, måste.få.frisk.luft.

Tobias har skaffat sims 3 till mig, så jag kan bygga drömhus när Dante sover!

Nu däremot blir det ett stort glas iskallt vatten så jag fyller på med lite mat åt Dante, jag har så dåligt med mjölk på kvällarna, så han äter nästan hela tiden. Just nu sover han så jag får slappa en stund i soffan.
Jag tror han är i en tillväxtperiod just nu, idag har han ätit varannan timma nästan hela dagen, ibland är det bara 1,5 timma mellan måltiderna. Min lilla plutt, han är så underbar! Idag fick han tag på sina fötter, och fick nästan in ena i munnen. Första gången! Han har också börjat sätta sig upp själv om han halvligger på oss och typ sitter i knät, då tar han lite sats och lutar/pressar sig frammåt! Han utvecklas så fort, och Tobias tycker det är skitkul att få vara med och se allt som händer varje dag! Om han hade jobbat nu så hade han missat dom första riktigt långa höga skratten. Och hans försök till att sitta själv. Han har också små tendenser till att börja hoppa i knät, då är det nästan dax för hoppgungan!

Vilket långt inlägg det blev, gutt att skriva av sig lite.
Om jag skulle fortsätta på min mammas blogdesign.. Bara ett år sen jag började på den.

Nu måste jag sluta skriva, haha.

När ingenting händer.

Ett av mina stora problem, eller helt enkelt det största, är att jag drar på allt till sista minuten. Jag vet själv om att jag stressar halv ihjäl mig om allt. Om vi ska iväg, laga mat, köpa något, fixa något hemma. Gör jag det inte under dom 2 minuterna då jag helt plötsligt har lust, så görs det inte alls.

Ikväll skulle jag bakat till Dantes namnkalas på lördag, jag hade planerat det hela helgen, in i minsta detalj. 2 tårtbottnar och macarons. Det skulle jag hinna med, så hade jag haft halva bakandet gjort nästan. Men då gör jag det, lessnar på att saker tar tid, pressar min egen stress till det yttersta. Jag vet inte om jag utsätter mig för sånt, för att testa hur pass dåligt jag kan må inför en händelse. Jag vill verkligen inte må dåligt, men nån del av mig stänger av, sistaminutensyndromet kan vi kalla det.

Just nu känns det som att hela jag skakar inombord, jag är nervös, stressad och fylld av ångest.

Jag vill inte att det ska se billigt ut, som att vi har snålat bara för att vi ska äta på plasttallrikar, det är för att bespara den stackaren som annars skulle fått stå och diskat glas och tallrikar i oändlighet. Jag vill att alla ska ha trevligt och ägna stunden åt det som allt handlar om, Dante. Min Dante, han förtjänar all tid i världen.

Jag vill inte heller att det ska kännas krystat och uppgjort. Folk ska bara äta och prata med varandra, ha trevligt och slappna av. Inte dra på sig en klänning man inte trivs i, Dante bryr sig inte. Ingen behöver hålla tal om det känns olustigt. Ingen behöver göra nått man inte vill. 

Och sen är det jag.. fröken ångest och osynlig panik. Jag ska reda ut att fixa mat till 42 personer, duka, styra, pilla, samtidigt som jag bara vill ägna min tid åt Dante, på hans dag. Jag ber inte om hjälp heller, till råga på allt. För ingen gör det som jag vill ha det.

Jag är min egen perfektionist i mitt organiserade kaos.

Va dåligt de va här..

Bloggen har fått lida pga fint väder och inget att skriva om. Jag tänker inte skriva inlägg om ingenting bara för att. Nej.

Idag, har jag inte gjort ett skit. Tobias tog med sig Dante på en promenad, jag var hemma själv för andra gången. Idag var det nästan lite skönt, tänkte tvätta, diska, laga mat, baka och duscha. Istället satte jag mig i soffan och bara glodde på tv, halvsomnade en stund och kände att det kanske inte är så farligt endå. T klarar ju faktiskt av att köra vagnen i 1,5 timma medans Dante sover. Förra veckan testade vi att ge honom ersättning på natten, så jag skulle få sova oavbrutet. Men han har typ glömt hur man gör.. han tuggade lite på nappen, sen spottade han ut det lilla som hade runnit in i hans mun.

Idag skulle vi bada honom, innan har det gått jättebra, han har verkligen njutit av att ha öronen under vattnet och slappnat av i hela kroppen. Idag tog han ett skutt imot kanten och slog i huvet på andra sidan, sen var det kört. Han blev livrädd stackarn, jag har aldrig hört honom skrika så innan, det slog lock för öronen på både mig och Tobias, så det var fort ur baljan och sen ligga nära nära mamma i en stor handduk. Jag får så dåligt samvete när han blir så ledsen.

Igår förresten fick jag hem min mobil som varit på lagning. Det tog bara en vecka, snacka om att bli imponerad. Visserligen var det bara usb-hålet som jag råkade rycka ut när jag fick ett smärre psykbryt. Lätt fixat!

Nu ska jag sleva upp lite glass åt mig och min sambo, i smyg tänkte jag så han blir lite glad. Imorgon ska jag börja baka så då kommer det nog in massa bilder här!

Men nu måste jag dra.
Tjarå

Paj, kolik & dating in the dark.

Den här dagen, försvann fort. Dante har haft ont i magen och varit ledsen nästan hela tiden. Emellanåt har han varit jättenöjd och skrattat högt åt både mig och T. Jag blir så ledsen när han har ont. Som tur var kom all gas ut när vi testade lite massage på magen och bar omkring på honom i magläge.

Jag gjorde en förjäkla god paj idag, med bacon, purjolök och broccoli. Ibland överträffar jag mig själv. Den gick åt skitfort och det finns bara en liten liten bit kvar, som jag funderar på att trycka i mig nu.
Sitter och myser i soffan med Dante sovandes brevid mig. Kollar på Dating in the dark, dom har gjort skisser av sin blinddate. HAHA! säger jag bara. Ser så jäkla roligt ut!

Nu blire nog den dära pajbiten altså.

Jag vill ha ett hus.
Puss!

Å så blev det plötsligt tisdag.

Vet inte vart dom här dagarna tog vägen. Igår var vi hemma hos T's päron och åt lunch, hans moster och mormor var där också så vi passade på att ge dom inbjudningskorten. Grekisk pyttipanna med lax, underbart gott var det!
               
Mina fina innan vi åkte, Dante sket ner den nya semla-bodyn efter 5 min.

Inatt han han kört slut på sin mamma. Han åt vid 2, 4, 6 och 8.. När jag är nyvaken, skit slut och förvirrad så vet jag inte bättre än att lägga honom på sidan och amma av ren automatik. Ibland räcker det med att flippa in nappen när han börjar pipa lite, men så långt tänker jag inte då. Jag vill bara att han ska vara mätt och somna om. Jag är rädd för att mjölken tar slut och han ligger hungrig.
I alla fall, vi gav upp vid 8 när han sket ner sängen. Upp och gjorde havregrynsgröt till frukost. Det är så jävla gott. Sen gick vi faktiskt och la oss igen, bytte lakan först så klart. Inte vill vi sova i bebisbajs heller.

Vid 12.30 idag var vi på möte nr.3
Kom fram till att det har blivit lite bättre. Det är skönt när Tobias är hemma, väldigt skönt. Remissen är skickad och kommer fram imorgon tror jag. Sen ska dom prata om hur fort min utredning kan komma igång. 

Mer om det en annan dag.
Efter mötet åkte vi hem till mamma, Dante sov så gutt i bilen när vi kom fram, min fina fina älskling.

                       

Vi var ute i solen hela dagen, grillade lite korv och snackade skit. Dante sov gutt i vagnen i flera timmar. Pumpade däcken på räsern också och helt plötsligt går den att styra! Tydligen var det knappt luft i däcken.
Nu ikväll har vi myst i soffan jag och mini. T har grillat på balkongen så jag har precis tryckt i mig räfflade potatis, haloumi, kött, annanas, och majskolv. Och kall sås självklart. Mycket gott, och fetmätt är man nu.

Nu ska jag kolla vidare på tv:n, och kanske beställa lite grejs till namnkalaset. Det börjar dra ihop sig nu, ytterligare ett stressmoment, men det ska nog re ut sig.
Puss!

lördag, sista dagen med sött?

Eller vi kanske ska ta den imorgon? Efter graviditeten har jag gått ner 17 kg, jag gick upp 10 så jag är väldigt nöjd. Men nu står vikten stilla, och eftersom jag äter så jävla mycket onyttigt så borde jag ju fortsätta gå ner om jag slutar med det. Tåls att tänkas på. Idag har vi ätit färsk pasta med baconsås. Ikväll blir det tacogratäng med sallad och nacochips.

Idag tänkte jag vara en normal tjej, som hinner färga håret och laga mat. Dante somnade som en stock i soffan och då ville jag passa på. Känna mig produktiv och lite som en hemmafru. Så där stod jag, med färg i håret och stekpannan i full fräs, när Dante gallskriker i soffan, jag gick in.. ställde mig i en schysst ballerinaposé för att inte gå för nära med färgen. Han hade snuttefilten över ansiktet och var skitarg. Jag fick tag på ena hörnet med tårna och fick bort den, men inget hjälpte. Han var helt förkrossad. Då kände jag det.. den äckliga, stressande lukten av bränd lök. Så jag fick ge upp, hårfärgen åkte ut fort som fan efter 15 min, maten fick vänta tills tobias kom tillbaka från affären.

Men håret blev bra endå, lite ljusare brun, karamell chokladbrun.

              

Kladdkaka var det ja.
Fan va jag ska frossa ikväll. ♥

ett skepp kommer lastat..

med annanaspaj och en lillebror!

Nu sitter vi hemma och myser en liten stund. En fransk action visas på tv:n, Dante bajsade precis ner mitt linne så en tvätt står och brummar i badrummet. Han sitter nu nöjd och glad i babysittern och sparkar på sitt gym.
En annanaspaj står färdig på köksbänken och väntar på att få ätas upp hos min mami.
Vi ska snart dit, och på vägen ska vi hämta upp min bror.

Nu piper han..
Puss

Vaccination, bildbomb..

Idag har vi varit på BVC, Dante väger nu 6870g och var 64,5 lång. Han har dragit iväg på längden rejält! Min stora lilla pojk! Han fick också första vaccinationen idag, en spruta i varje lår. Ursch, jag snyftade med än han. Han var så duktig, var ledsen i kanske 10 sek efter varje spruta, sen skrattade han igen.

                 

Efter det åkte vi och köpte pizza, sen hem och mös i soffan. Papi ringde lite senare och frågade om dom fick komma förbi. "Självklart" sa jag, och tittade runt här inne. "Ge mig en timma" Det såg fortfarande ut som ett flyktingläger här inne. Så vi fick eld i röven, både T och jag.. och nu är det riktigt fint här inne. Under berget av kläder fanns det en fåthölj och ett golv. Helt plötsligt har vi jättemycket plats i vardagsrummet. Grejt.

Ikväll lyxade jag till det med jordgubbar och grädde/mjölk. Så jeffla gott.

                               
                    

Vårat kök är helsvart, svarta luckor, svart bänkskiva och svart kakel. I love..
Men i nästa bostad ska jag ha ett vitt kök.

Kommande projekt i lägenheten:

Mamma:

Pappa:

Dante:

Och nu ska vi gå och lägga oss. Imorgon ska jag inhandla det som behövs till den hemmagjorda lampan! Hoppas den blir bra!!
Funderar på om vi ska hitta på något imornkväll, men jag vet inte riktigt vad. Grilla vore gutt, om vädret tillåter!
Puss!

Möte nr 2, chili con carne.

Idag var jag på möte nr 2 i rätt riktning. Men jag är för jävla otålig altså.

2,5 timma var jag borta från Dante idag, 2,5 timma av ren saknad, oro och stress. Pratade med Tobias efter 1 timma och allt var lugnt. Så jag och mami tog en "snabbis" på Maxi för att handla lite. Efter det var mamma fikasugen och jag kände hur det började knyta sig i bröstet. Jag fick i mig en prinsessbakelse och en cola, men jag minns inte hur det smakade. Ångest, "tänk om han är ledsen och behöver mig"
När jag satte mig i bilen så ringde Tobias och hjärtat flög upp i halsgropen..

"Hallå, jag kommer nu!!! E han ledsen? Hungrig?"
"det e lugnt, han är så nöjd så, skulle bara säga att maten var färdig"

5 minuter tar det hem ungefär, när vi stannar utanför så känner jag att "NU är han ledsen och saknar mig, sin mamma" Sprang upp för trappen och sparkade av skorna innanför dörren i farten. In i vardagrrummet och där sitter Dante och har de gutt i babysittern. Har nog aldrig varit så härligt att komma hem. Och när han såg mig så fick jag ett stort leende och sen började han sprattla lite, och ville komma upp. Dom 2,5 timmarna kändes som en hel dag. Ibland känns det som att jag är mer beroende av honom än han är beroende av mig. Det jag är mest rädd för är att han till slut inte behöver mig längre.

Nu är jag helt slut och ska gå och lägga mig.
Hej.

Snabb uppdate.

Vi for iväg till Kalmar idag, efter mycket "om" och "men"..
Det blev lite smått och gott på Ikea.. spenderade hela 350:- Köpte inget nytt soffbord dock, det vi åkte dit för. Sen träffade vi på mami, daniel och lillebror. Surrade runt på Citygross och handlade hem lite annanas, majonäs, kudde till vagnen, kyckling till kalaset och massa konserver. Dante fick en fin badbýxblöja av sin mormor med den elaka katten från Bamse på.. blåa var dom, jättesöta.

nu måste jag gå och lägga mig innan jag däckar på datorn. Jag har inte en aning vad jag gör uppe fortfarande!

Godnatt!

Sen middag, trött pojke.

Ja, vi fick för oss att vi skulle till kalmar idag.. men det blev inte av, så vi siktar på imorgon. Vi skulle käka middag hos svärisarna som jag skrev tidigare idag. Öppnade dörrar och fönster här hemma för att få in lite frisk luft, för "där ska vi inte stanna hela kvällen"

Vid 21.00 käkade vi rabarberpaj. Kom hem för ett par timmar sen och det var svinkallt här inne, nästan så näshåren frös ihop.

Skrutten sover som en stock i sin bilstol, vi fick köra runt i över en halvtimma för att han skulle somna. Han har sovit en timma sammanlagt på hela eftermiddagen. Förstår inte varför han sover så dåligt när vi är någon annan stans än hemma.

Nu sitter jag och bölar framför "Armageddon" Eller ja, den är slut, och jag gillar slutet. Fast inte att han dör, men det är det som gör slutet så bra. Jag behöver sova.

Puss!

God morgon!

Morning! Dante sov mellan 1-6 imorse, jätteskönt då han har vaknat 3-4 ggr per natt den sista veckan och ätit. Det dumma är att han somnar innan han har ätit sig riktigt mätt. Så igår åt han, somnade lite.. sen bytte T på honom så han vaknade lite igen, å då åt han massor och somnade som en stock! Nöjd kille = nöjd mamma.

Vi funderar på att ta en liten tur till Kalmar imorgon, handla till namnkalaset på Citygross. Igår hade vi glömt att dom skulle dra lånen så 4000 försvann sammanlagt.. Men vad gör det :) Vi klarar oss bra den här månaden endå.

Nu ska jag försöka få avkomman att sova lite, så han inte blir en grinig mammagris i eftermiddag när vi ska käka hos svärisarna.

Hej hopp!

                
                 

Söndag/Måndag.

Idag (söndag) fyller min pappa 44 år, han ringde tidigare och sa att vi ska kalasa i veckan istället. Han var på cruising igår, så jag förstod piken.

Vi har bara slappat hemma idag. Dante har inte riktigt varit på humör så vi tog en runda inne på Maxi och handlade lite så han fick sova. (Han gillar bilstolen) (och nej han satt inte kvar själv i bilen när vi handlade) När Dante var 2-3 veckor så pratade vi om hur lite blöjor det gick åt. 5-7 st om dagen var ju inte så farligt. Ett paket i veckan är ju mycket billigare än att röka tex. Det var då det, nu går det åt 8-10 blöjor om dagen. Ibland 12, och ibland mer än det. Fortfarande billigare än att röka men våtservetterna är ju förjävla dyra. Hade vi haft skötbordet i badrummet så hade jag köpt billiga tvättlappar och använt vatten bara, men det får inte plats. Vilka i-lands problem, men nått måste jag ju få gnälla på! ;)

Nu ska vi gå och lägga oss. Måste bara säga att T är underbar och har tagit Dante massor dom senaste dagarna så jag har fått sova lite extra. Han har också rapat och bytt på honom om nätterna när jag har ammat. Känns dumt egentligen eftersom jag ändå är vaken, men han insisterar. Jag klagar definitivt inte! Är fortfarande flexibel som en död ko, och det tar en kvart för mig att ta mig ur sängen, jag fattar inte. Hur länge ska det vara så?
Tack älskling för att du är så bra! ♥

Ärsch :) Godnatt peeps. Här har ni en bild på lyckliga familjen! 

                        

                         

Valborg..

Valborgsmässoafton, fjortisarnas paradis då föräldrarna sitter och dricker vin med sina vänner runt grillen, barnen har blandat häxbrygd som dom kväljandes trycker i sig vid tivolit för att bli full och få känna sig vuxna. Hångla med den coola i klassen och bli kallad "fyllestrul"

Ja, så var det när jag var liten. Den här majbrasan firades lite annorlunda. Det var tänkt att vi skulle grilla med svärisarna, men elden var så jävla stor och det blåsta små glödande askbollar på vagnen så vi åkte där ifrån. Hade köpt kött och annat gott, men det åt vi idag istället. Det slutade med Mc Donalds kl.00.00 efter att vi hälsat på min mamma.

det var vår valborg

                   


RSS 2.0